Yorum Yapılmamış 190 Views

İstanbul’u “Kırmızı Bisiklet”imle yeniden keşfe ne dersiniz?

Kırmızı Bisikletim ve İstanbul

İstanbul’da en ücra noktalara varıncaya kadar  tekerlek basmadık yer bırakmayan Mehmet Yapar, bu heyecan verici seyahat anılarını “Kırmızı Bisikletim ve İstanbul” kitabında gezi, tarih ve tabii ki İstanbul tutkunlarıyla buluşturuyor.

Mehmet Yapar kitabın oluşma hikayesini şu cümlelerle anlatıyor : “Kırmızı Bisikletimle İstanbul’un her yerini, İstanbul’u yaşayarak gezdik. Bazen tanıdık, bazen o an tanıştığımız, hoş sohbetler gerçekleştirdiğimiz konuklarımız oldu. Rüzgarı suratımızda hissetmek, İstanbul’un yoğun değilken ne kadar da güzel olduğunu yaşamak çok güzeldi. En sonunda karar verdik. Bu güzel gezimizi bir kitapla taçlandırmak ne hoş olur diye. Bununla da kalmadık kitabın gelirini “Çocuklar Gülsün Diye”, “Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı”, “Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı” ve “Darülaceze” den birine bağışlama kararını aldık.. Instagram hesabımızda gerçekleştirdiğimiz oylamada “Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı”nda çoğunluk sağlanmasına karşın dört kuruma da eşit dağıtın diyenler azımsanmayacak kadar çoktu. Biz de kitap gelirinin yüksek olması durumunda dört kuruma da pay etme sözünü verdik. Bunun için siz güzel insanların bu kitabı alırken sadece bir kitap aldığınızı değil kocaman bir yürek olduğumuzu düşünerek hareket etmeniz ve çevrenize de duyurmanız…”

Mehmet Yapar’ın “Kırmızı Bisikletim ve İstanbul” kitabı Temmuz ayı sonunda tüm kitapçılarda ve online kitap satış noktalarında yerini alacak. Bu güzel ve anlamlı çalışmada benim de bir tuzum olsun diyorsanız kitabı satın almayı ve çevrenize de duyurmayı unutmayın.

Yorum Bırakın

İlgili Yazılar